Deodorizarea unei genți din piele naturală
In articolul din aceasta saptamana ne ocupam de o intrebare foarte frecventa si anume dezodorizarea unei genti din piele. Săptămânal, primim o întrebare despre cum să dezodorizăm gențile din piele, proaspăt cumpărate, deoarece au un miros atât de puternic. Aceasta este o întrebare destul de complexă, pentru că sunt lucruri care devin inodore prin practicile gospodărești simple, dar există și lucruri încăpățânate care nu își pierd mirosul chiar și cu utilizarea de zi cu zi.
De ce miroase pielea naturală și pielea artificială?
În primul rând, să le despărțim, pentru că pielea și pielea artificială sunt diferite. Pielea naturală este piele autentică, de origine animală, care este conservată prin tăbăcire și ulterior prelucrată în genți, portofele, curele și jachete. Acesta are mai târziu un miros plăcut, caracteristic de piele, pe care majoritatea oamenilor îl cunosc și îl iubesc.Este posibil ca și gențile din piele naturală să aibă un miros neplăcut. Nu este ușor să scapi de el, la fel ca mirosul caracteristic al pielii artificiale.
Pielea artificială, pe de altă parte, este o imitație de piele, un înlocuitor al pielii din plastic în condiții industriale. Acest lucru tinde să aibă un adevărat miros de plastic, de care este foarte greu de scăpat, există puține mijloace cu adevărat eficiente împotriva lui.
Câteva practici pentru dezodorizarea unei genți din piele artificială
Unul dintre deodorizatoarele utilizate în mod obișnuit este bicarbonatul de sodiu. În funcție de dimensiunea pungii - de la o lingură până la o jumătate de cutie de bicarbonat de sodiu - trebuie să o pui, să o freci și să o lași cel puțin o noapte, apoi să o clătești. Acest lucru reduce de obicei mirosul caracteristic al articolelor din piele.
Am citit în mai multe locuri că ar trebui să expuneți articolele din piele artificială la aer, astfel încât mirosul să iasă din ele la aer curat, dar în multe cazuri acest lucru ar dura o lună întreagă de aerisire, dacă nu mai mult. Din păcate, trebuie să spunem că nu este cea mai rapidă și mai eficientă soluție, deși pare simplă.
În altă parte, găsim o oportunitate de a o pulveriza cu parfum. 95 la suta dintre cei care au incercat-o si-ar dori sa nu o faca, pentru ca fie culoarea si materialul s-au deteriorat, fie au reusit sa creeze un amestec atat de respingator, amestecand mirosul de baza cu parfumul, incat a devenit inacceptabil.
S-ar putea să merite să încerci să speli interiorul husei, astfel încât măcar intensitatea acesteia să scadă puțin în interior, dar și asta este destul de greoaie. Partea interioară trebuie scoasă bine, apoi frecată în apă de spălat praf/gel și apoi înmuiată în apă de clătire. Este mai important ca cele de mai sus să nu vină în contact cu pielea artificială, deoarece aceasta poate provoca o deteriorare semnificativă. Dacă partea exterioară este murdară, cu siguranță merită să o freci cu un prosop cu apă călduță.
Din păcate, nu există o soluție sigură care să funcționeze pentru toată lumea, așa că fie experimentăm, fie nu cumpărăm accesorii din piele artificială, fie poate mirosim ceea ce vrem să știm ca fiind al nostru înainte de a cumpăra. Nu toate gențile din piele naturală sunt inaccesibile și, de asemenea, miros delicios, acel miros caracteristic de piele. Dacă încă nu ați primit un răspuns la întrebarea dvs., nu ezitați să ne contactați, vă stăm la dispoziție!